fbpx

Laten we beginnen bij het begin…

Welkom bij de eerste variant van deze beginnende blog reeks.

Alpaca Loca, ondertussen zijn we bijna een begrip tussen de fair trade merken & daar zijn we behoorlijk trots op! Als een jong en innovatief label zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van warme en zachte kwaliteitsproducten van alpacawol.

Niet alleen om jou te voorzien van een heerlijk warm en kwalitatief goed product maar ook om jouw outfit of huis decor dat kleine beetje extra te geven. We verkopen niet alleen een product, maar ook een verhaal, verpakt in Alpaca wol. Een verhaal wat zonder onze Alpaca’s uit Ecuador niet geschreven kon worden.

Heb jij al kennis mogen maken met onze pluizige, lieve en sociale dierenvriendjes? Niet alleen zijn ze heerlijk om naar te kijken of te aaien, hun vacht verwerkt in een sjaal of plaid is een cadeautje voor je huid. Zo zacht, zo warm en heerlijk om onder te kruipen.

Een muts, wanten en een sjaal voor de koude fietstocht die jij na een lange dag werken moet afleggen voor je eindelijk thuis bent. Een heerlijk zachte plaid voor diezelfde koude winterse avond op de bank, met de kaarsjes aan in het gezelschap van een goed boek.

Onze waardes liggen bij jullie, het welzijn van de dieren, het leveren van Fairtrade producten en de verzorgende gemeenschappen om de alpaca’s heen. Warme sjaals, zachte plaids, alles met een hoge kwaliteit met keuze uit de meest diepe en mooiste kleuren. Laat ons deel uit maken van jouw verhaal door Alpaca Loca overal met je mee naartoe te nemen, door weer en wind, wij zijn er voor jou.

– Maxime Suiskens

Let’s go overseas…

Klaar voor wat leuke ins en outs over Ecuador en Peru?

Ecuador en Peru hebben verschillende dingen gemeen. Beide landen zijn
rijk aan prachtige natuur, en liggen in Zuid-Amerika. Beide landen behoren tot een van de meest prachtige plekken ter wereld, tenminste als je het aan ons vraagt.
Waar Peru bekend is om de Machu Picchuliggen de charmes van Ecuador bij de vele groene nationale parken.

Met andere woorden, er valt altijd iets te zien, en genoeg kun je er niet van krijgen. Niet alleen ben je er omringd door ongekende natuur, warmte en de nodige vochtigheidsgraad om dit mogelijk te maken, de dieren die er leven verschillen ook groots met wat wij kennen. Voor ons natuurlijk op nummer 1 de Alpaca. Met zijn prachtige verschijning, lieve gestalte en heerlijke warme wollen vacht is de Alpaca het hart van Alpaca Loca. Deze sterke en rustige kuddedieren maken de hoge kwaliteit wol die wij gebruiken mogelijk.

De lieve, eerlijke en hardwerkende mensen, uit kleine bergdorpjes in Ecuador en Peru maken met veel plezier dit superieure product. Door de grote temperatuurverschillen is het scheren van de vacht van de alpaca’shard nodig.
De natuur zorgt ervoor dat de haartjes deels vanzelf uitvallen, maar de Peruaanse en
Ecuadoraanse boeren helpen een handje door de wol te scheren. Zo hebben de dieren geen last van hun dikke pak wol in de extreem hete zomers.

Het team dat de producten van Alpaca Loca vervaardigt, behoort tot wolwevers communities in het Andesgebergte in Ecuador en Peru. Zij maken het voor ons mogelijk om onze producten van de prachtige warme Alpaca wol te voorzien, en ons warm te houden in de koude winters of straks op koelere zomeravonden.

– Maxime Suiskens

Winkelmand

Log in / Registreer