fbpx

Over Alpaca Loca

Over Alpaca Loca

Alpaca Loca is een jong en innovatief label dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van kwaliteitsproducten van alpacawol. We zijn voornamelijk bekend om onze luxueuze en zijde zachte plaids en sjaals. Alpaca wool is een natuurlijke, super zachte stof en kent vele voordelen ten opzichte van schaapswol of kasjmier. Het is hypoallergeen doordat het geen lanoline bevat zoals schapenwol. De structuur van alpacawol is sterker dan die van schapenwol of kasjmier. Het pluist veel minder waardoor het zeer comfortabel draagt en niet prikt. Het is zeer vuil- en waterafstotend. Dankzij de holle vezel isoleert het erg goed en is het heerlijk warm. Het is een 100% natuurlijk product en fair trade.

De wol die gebruikt wordt voor de Alpaca Loca producten is afkomstig van alpaca’s uit Ecuador. De producten worden allemaal met de hand gemaakt in Ecuador door een community van wevers. We hechten veel waarde aan kwaliteit, traditie, integriteit en sociale verantwoordelijkheid en hebben bewust gekozen om de productie op deze manier op te zetten. De wolwevers krijgen een eerlijk salaris en wij zien de goede arbeidsomstandigheden in de fabriek regelmatig met eigen ogen. Uw aankoop draagt direct bij aan de economische groei van Ecuador en het verlichten van de armoede van de alpacaherders.

Bekijk onze collectie van plaids en sjaal en ontdek de ultieme zachtheid van de alpacawol!

Over Alpaca’s

Over Alpaca Loca alpaca's wol producten

Een alpaca ziet eruit als een kleine lama, en leeft in de hoogvlaktes van Zuid- Amerika. Het zijn sociale dieren die leven in groepen. Ze komen uit de familie van de ‘kameelachtigen’ en eten voornamelijk gras. Al eeuwenlang worden ze speciaal gefokt voor de unieke vezel van hun vacht, aangezien ze te klein zijn om te dienen als ‘lastdier’. Hun wol voelt donsachtig aan, en komt voor in 52 natuurlijke kleuren, waardoor de wol als eindproduct weinig bewerking nodig heeft. Alpaca’s, en dan voornamelijk hun jongen, hebben het imago éen van de meest schattige wezentjes op aarde te zijn.

Over het scheren

Omdat de winters in het Andesgebergte erg koud zijn, heeft de alpaca een dikke vacht nodig. Maar doordat de zomers extreem heet kunnen worden, moet dit zachte beestje weer van zijn donzige vacht af. De natuur zorgt ervoor dat de haartjes deels vanzelf uitvallen, maar de Peruaanse en Ecuadoriaanse boeren helpen een handje door de wol te scheren. Als ze niet zouden scheren zou het dier teveel last krijgen van het dikke pak wol. Dit scheren gebeurt onder streng toezicht vanuit de overheid, zodat de aangescherpte regels worden nageleefd. Onze garen komen voornamelijk van kleine wolboeren, wiens inkomen afhankelijk is van hun dieren, waardoor ze hen extra goed behandelen. Ook worden speciale elektrische scheerapparaten gebruikt, zodat het scheren max 20 minuten duurt, en slechts 1 keer per jaar nodig is. 
Op die manier is het proces van begin tot eind diervriendelijk, dit vinden wij van Alpaca Loca dan ook erg belangrijk.

Bekijk onze collectie van plaids en sjaal en ontdek de ultieme zachtheid van de alpacawol!

Over alpaca wol

Alpaca Loca wolwevers community

Alpaca wol staat bekend om haar superkwaliteit. Al eeuwen geleden werd de wol door de Inca- volkeren in Zuid- Amerika erkend als exclusief product. Het was toen alleen voor de adel weggelegd om deze dure ‘superwol’ te kopen, en te laten weven.
De wol heeft een dergelijk hoogstaande kwaliteit, dat het zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een luxeproduct in de Westerse wereld. De natuurlijke vezel is hol en licht, waardoor het de warmte en zachtheid van andere wolsoorten met gemak overstijgt. De vezel heeft een duurzame opbouw, waardoor de wol lang functioneel en mooi blijft. Doordat de wol geen lanoline bevat, is deze hypoallergeen, en waterafstotend.

Over de wolwevers community

Lieve, eerlijke en hardwerkende mensen, uit kleine bergdorpjes maken met een grote glimlach op hun gezicht dit superieure product.
Het team dat de producten van Alpaca Loca vervaardigt, behoort tot wolwevers communities in het Andesgebergte in Ecuador en Peru. Al generaties lang beheersen deze mensen dit speciale ambacht. Het hele dorp draagt hun steentje bij aan het vervaardigen van jouw sjaal of plaid. Doordat zij ervaren hoe koud de nachten in de Andes kunnen zijn, weten zij als geen ander hoe ze dit product zo warm en comfortabel mogelijk kunnen maken.

Winkelmand

Log in / Registreer