fbpx

4 redenen om voor duurzaam alpaca wol te kiezen

Dat duurzaam alpaca wol de laatste jaren enorm populair is geworden vinden wij eigenlijk niet zo raar. De techniek achter de productie van alpacawol producten is een eeuwenoude kunstvorm en absoluut vakmanschap, wat prachtige en stijlvolle creaties oplevert. Maar naast deze prachtige traditie is alpacawol zelf ook heerlijk zacht, comfortabel en is het materiaal wat voor ieder huidtype geschikt is. Meer redenen? We vertellen ze je hieronder. 

1. Zacht, zachter, zachtst

Vergelijk jouw favoriete alpacawol sjaal of alpaca wol plaid met die van katoen, of geitenwol, of een ander materiaal en zie gelijk de verschillen. Duurzaam alpaca wol is een ontzettend zacht en comfortabel materiaal, waardoor het door veel mensen zeer geliefd is, maar het gaat verder dan dat. Alpacawol is ook van nature hypoallergeen en minder vatbaar voor pilling, wat betekent dat het zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt is en je tot lang na aankoop kan genieten van prachtige alpacawol producten. 

2. Duurzaam alpaca wol en een hart voor het milieu

Als duurzaamheid hoog op je lijstje van belangrijkheid prijkt dan is alpacawol een materiaal dat bij je past. Alpaca’s hebben qua levensstijl weinig impact op het milieu, omdat ze vaak grazen op een weide die de grond niet uitdroogt. Bovendien is alpacawol biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het na zijn levensduur geen schadelijke resten achterlaat. Door te kiezen voor duurzaam alpaca wol, draag je bij aan een meer circulaire mode-industrie en verminder je je ecologische voetafdruk én daarnaast ondersteun je met onze producten van Alpaca Loca een liefdevolle en warme community van wolwevers in het Andes-gebergte.

3. Biedt warmte en koelheid wanneer gewenst

Een ander voordeel van alpacawol en waarom dit materiaal zo ontzettend veelzijdig en mooi is, is dat het een isolerend effect heeft. Zo houdt het je warm in de winter en koel in de zomer. Of je nu een gezellige plaid nodig hebt voor een koude avond op de bank of bij een haardvuur, of een lichte sjaal om wat warmte toe te voegen aan je lente-outfit, alpacawol past zich aan en zorgt ervoor dat je comfortabel blijft. 

4. Zeg het met stijl

Tenslotte vinden wij bij Alpaca Loca stijl ook een belangrijk iets en willen we vooral producten verkopen waarmee je je eigen stijl kan laten zien. Daarom vind je onze alpacawol sjaals en alpacawol plaids altijd in de meest uiteenlopende kleuren, zodat iedereen hier blij van wordt én zijn/haar persoonlijke stijl kan vinden. Of je nu gaat voor een effen effect, een kleurrijke sjaal of een plaid met symbolen, je vindt altijd iets. 

Heb jij onze laatste collectie alpacawol sjaals al gezien?

Talk soon!
Team Alpaca Loca

Winkelmand

Log in / Registreer