fbpx

Waarom onze alpaca wol producten fair trade zijn – 5 redenen

Onze fair trade alpaca wol producten worden gemaakt door een hechte community van wolwevers in het Andes-gebergte. Iets waar we trots op zijn, omdat het weerspiegelt waar we voor staan. Vakmanschap, passie voor het leven en kwaliteit en bovenal voor elkaar zorgen. Lees hier 5 dingen die je vermoedelijk nog niet wist over onze community van wolwevers.

1. Fair trade traditioneel vakmanschap 

Dat onze alpaca wol producten fair trade zijn begint bovenal bij onze community van wolwevers in het Andes-gebergte. Zij beoefenen een eeuwenoude traditie die zij van generatie op generatie voortzetten. Doordat zij zijn opgegroeid met deze kunstvorm begrijpen ze de kunst als geen ander. Hun ingewikkelde weeftechnieken weerspiegelen een rijk cultureel erfgoed, resulterend in hoogwaardige, authentieke producten die de toewijding van de gemeenschap aan het behoud van traditioneel vakmanschap laten zien. Iets om trots op te zijn!

2. Fair trade begint bij duurzaamheid

Alpaca Loca begint en eindigt met fair trade alpaca wol producten, wat ook een kernwaarde is van de wolwevers. De gemeenschap begrijpt het belang van milieubehoud, sterker nog, dit is hun manier van leven. Dit omvat het gebruik van natuurlijke kleurstoffen afkomstig van lokaal gekweekte planten, het verminderen van waterverbruik, en het toepassen van ethische scheertechnieken die het welzijn van de alpaca’s vooropstellen. 

3. Community building door alpaca wol

De wolweefgemeenschap in de Andes is niet zomaar een groep individuen die fair trade alpaca wol producten maken; het is een hechte samenleving die collectief welzijn prioriteert. Door deze gemeenschap te ondersteunen, draagt Alpaca Loca bij aan lokale empowerment-initiatieven, zoals het bieden van eerlijke lonen, investeren in onderwijs, en het bevorderen van economische ontwikkeling. En in het beste geval, door onze producten te kopen ondersteun je direct het levensonderhoud van deze bekwame ambachtslieden en hun families. En dat is de voornaamste reden waarom wij fair trade alpaca wol producten verkopen.

4. Behoud van Alpacakuddes

De Andes wolwevers erkennen het belang van het behouden van gezonde alpacakuddes voor de langetermijnduurzaamheid van hun ambacht. Ze werken in harmonie met de natuur, implementeren graaspraktijken die het welzijn van de alpaca’s en de gezondheid van de omliggende ecosystemen waarborgen. We dragen bij waar we kunnen om een positieve impact te maken op de biodiversiteit van de regio.

5. Cultureel erfgoed door alpaca wol

Naast het creëren van hoogwaardige fair trade alpaca wol producten, zijn de Andes wolwevers trots op het delen van hun cultureel erfgoed met de wereld. We werken nauw samen met ambachtslieden om traditionele ontwerpen, patronen en verhalen te integreren in hun producten. Dit is het verhaal wat achter Alpaca Loca schuilt en is hopelijk voelbaar in ieder product. Dit voegt niet alleen een uniek en betekenisvol aspect toe aan alle producten, maar draagt ook bij aan het vergroten eren en onder de aandacht brengen van de Andesbevolking en de eeuwenoude weeftradities.

Wist jij dit over onze community van wolvers?

Talk soon!
Alpaca Loca

Winkelmand

Log in / Registreer