fbpx

5 weetjes over alpaca’s en hun wol

alpaca-loca-alpacas
  1. Alpacawol komt in de natuur in maar liefst 16 unieke kleuren voor: van een helderwit, tot een lichtroze, maar ook een diepzwart. Tussen die officiële tinten zijn vervolgens nog zo’n 200 kleurschakeringen te onderscheiden.
  2. Alpaca’s hebben zachte kussentjes onder hun hoeven en maar één kleine nagel. Door die zachte voeten heeft hun gehuppel in het weiland waar ze grazen nauwelijks impact op de ondergrond. Hierdoor blijft de bodem waar ze wonen intact en wordt het gras niet omgewoeld. 
  3. Producten van alpacawol zijn perfect geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De wol van een alpaca bevat namelijk geen lanoline, een stof die verantwoordelijk is voor allergieën. Alpacawol is dus hypoallergeen. Goed nieuws voor mensen die normaal niet tegen wol kunnen. Je alpacawollen trui of sjaal prikt of jeukt niet en kun je gewoon comfortabel op je blote huid dragen. 
  4. Alpaca’s kunnen tegen een stootje. Het dier kan overleven in temperaturen tussen de -40 en +40 graden Celsius. En die veelzijdigheid merk je ook aan hun wol. Producten van alpacawol werken namelijk verkoelend in de zomer en juist verwarmend in de winter.
  5. De laatste verrassende eigenschap van dit oersterke materiaal: alpacawol is vuurbestendig! De wol van een alpaca voldoet zelfs aan de normen om als brandwerend materiaal te worden bestempeld. 

Winkelmand

Log in / Registreer