fbpx

Zo ontstond het merk Alpaca Loca

Annemarie, de oprichter van Alpaca Loca, was altijd al ondernemend. Het was lang een droom om ooit een eigen merk op te zetten, maar dan wel met producten van kwaliteit die op een duurzame manier gemaakt worden. Tijdens een van haar reizen als stewardess stond ze versteld van de wolnijverheid van het volk dat leeft in het Andes Gebergte. Het idee om Alpaca Loca te beginnen was geboren! 

Eenmaal terug in Nederland besloot ze al gauw terug te gaan naar Ecuador om het bergleven te ervaren dat haar de eerste keer zo had aangegrepen. Annemarie: “De cultuur is er anders dan in de rest van het land, omdat er inheemse stammen wonen met hele oude tradities. De kleuren in de traditionele kleding met het prachtige landschap als achtergrond maken het land zo vrolijk en warm. Ze leven met de dag en zijn heel gastvrij en hartelijk.”

Doordat Annemarie met veel mensen uit de bergstammen een praatje maakte kwam ze meer te weten over hun cultuur en de mooie alpacawol die ze droegen. Na een hele zoektocht werd ze uiteindelijk verwezen naar een wolweversfamilie in de buurt met een klein fabriekje aan huis, waar ze met hand- en weefmachines de meest prachtige alpaca wollen-producten vervaardigen.

Annemarie: “Ik ben er op bezoek gegaan en werd met open armen ontvangen. Al snel ontstond er een samenwerking: ik zou hun mooie producten gaan verspreiden over Europa, en met dank aan hun ambacht is dit ook gelukt! Zonder de kennis en kunde van deze mensen zou Alpaca Loca nooit zo succesvol zijn geworden. Ik ben de wolwevers en iedereen in hun gemeenschap die meehelpt daarvoor erg dankbaar.” 

Winkelmand

Log in / Registreer