fbpx

Tips om je alpaca sjaal en plaid goed te onderhouden

Op zoek naar een alpaca sjaal en/of plaid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Al onze fair trade producten zijn gemaakt van alpaca wol, dat bekend staat om de ongeëvenaarde zachtheid en warmte. In vergelijking met traditionele schapenwol is alpaca wol lichter van gewicht, hypoallergeen en vrij van lanoline, waardoor het ook perfect is voor mensen met een gevoelige huid. Maar juist omdat het ook een vrij kwetsbare stof is, is het belangrijk dat je het op een goede manier onderhoudt. Wij hebben een aantal tips om zo lang mogelijk te genieten van je alpaca sjaal.

Was je alpaca sjaal en plaid met koud water
Tip nummer 1 om je favoriete alpaca sjaal of plaid product goed te onderhouden, is om deze te wassen met koud water. Het liefst was je het zo min mogelijk, omdat de zachtheid het allerbest bewaard wordt wanneer deze zo min mogelijk in aanraking komt met koud water. Maar wil je je alpaca wol plaid en/of sjaal tóch fris laten ruiken en vlekken verwijderen? Doe dit dan met koud water. Dit heeft minder aanslag op de wol, waardoor de zachtheid bewaard wordt die je opnieuw verliefd laat worden. 

Vermijd het uitwringen van alpaca wol om de vorm te behouden
Alpaca wol is een kwetsbare stof en daardoor kun je je sjaal en/of plaid het beste niet uitwringen wanneer je deze hebt gewassen. Doe je dit wel dan wring je er als vanzelf kreukels in en door de kwetsbaarheid kan het zomaar zijn dat dit zichtbaar blijft. Eigenlijk is het vooral belangrijk om het dus zo zacht mogelijk te behandelen. 

Laat de sjaals en plaids plat drogen om vervorming te voorkomen
Ter aanvulling op bovenstaande tip kun je je alpaca wol sjaal en plaid het beste gewoon plat laten drogen. Het liefst gooi je het over iets heen, in plaats van dat je het over een droogrek hangt, want op die manier kan er toch ook een kreukel in komen. 

Bewaar het in een koele, droge ruimte om motten te voorkomen 
Dit betekent niet dat je het niet gewoon in je kast in de slaapkamer kunt hangen, maar het is wel het beste wanneer deze niet vol in de warme zon staat. Je alpaca wol sjaal kun je het beste om een hanger bewaren in een dichte kast, om zo te voorkomen dat je de volgende winter wanneer je je favoriete alpaca wol sjaal weer wil omdoen, het werk van motten ziet. 

Sjaals en plaids van alpaca wol met liefde gemaakt 
Onze gehele collectie alpaca sjaals en plaids is met liefde en vakmanschap gemaakt, door onze vaste community van wolwevers uit het Andes-gebergte. Door de zachte vezels voelen je sjaal een plaid knus aan, terwijl de lichtheid van de wol ervoor zorgt dat de sjaal en/of andere accessoires comfortabel en niet benauwd aanvoelen. Wanneer je je alpaca wol producten met liefde onderhoudt, kun je er echt jaren plezier van hebben. 

Talk soon!
Team Alpaca Loca 

Winkelmand

Log in / Registreer